Lefilmezték a titkos Mercedest

2015.05.04. 13:56

Azt már rég tudjuk, hogy a GLK helyét egy új, GLC nevű modell veszi át a közeli jövőben, de először láthatjuk, milyen is lesz a GLA és az M osztályt váltó GLE közé illeszkedő modell. Első ránézésre egyértelmű, hogy a markáns, szögletes vonalvezetés a múlté: az új típus hibátlanul illeszkedik a Mercedes aktuális stílusához – talán túl hibátlanul is.

A felvételeken jórészt olyan prototípusok láthatók, amelyeket már csak részben álcáztak: a lámpák környékét és az autó oldalának egy részét takarja a fólia, így egész jól kivehetők az újdonság vonásai. Ez alapján úgy tűnik, a GLC-nek kevés karakter jutott, szemben az elődmodellel, amely szögletességével alaposan kilógott a Mercedes kínálatból. Alighanem ez is hozzájárul, hogy van az autóban valamiféle emelt kombi-jelleg, és ez nem is áll nagyon messze a valóságtól, hisz a típus a C osztály kissé módosított műszaki alapjaira épül. Az persze nagy kérdés, hogy az új stílus használ-e, vagy inkább árt majd a típus népszerűségének, hisz azok a vásárlók, akiket korábban a markáns karakter fogott meg, könnyen elpártolhatnak a GLC-től.

Az álcázás hiánya persze nem véletlen, hisz a típus bemutatója igazán közel van: a világpremiert június 17-én tartják Németországban, a piaci bevezetést pedig szeptember közepén indítják, nagyjából egy időben az idei Frankfurti Autószalon kezdetével.