Lelepleződött az új 7-es BMW

2015.05.11. 16:02

Nem titok, hogy az idén nyáron leplezik le a BMW csúcsmodelljének következő generációját – és most már az sem, hogy milyen lesz. A képek nem túl jó minőségűek, de az arányok és a lényeges részletek láthatók.

Az első benyomás az autóval kapcsolatban, hogy milyen hatalmas – legalábbis a kerekek és az autó többi részének aránya ilyen érzést kelt. Erre persze rátesz egy lapáttal, hogy a kabin egészen hátra került, így alig maradt hely a csomagtartófedélnek. Nem állítanánk, hogy a legszerencsésebb arányú hetesnek tűnik, de a gyári fényképészek nyilván találnak majd jobb szögeket, ahonnan az új generáció szebbnek látszik majd, mint az elődje. Az egyértelműen látszik, hogy a formatervezőknek nem hagyták, hogy meredek dolgokat rajzoljanak, viszont sok a króm, és a többi BMW sorozatról ismerős elem.

A hetes egyik újítása állítólag a vegyes építésmód lesz, amivel már régóta próbálkozik a BMW. Most már nem csak alumíniumot és acélt kombinálnak egy karosszériában, de az i3-asnál és az i8-asnál alkalmazotthoz hasonló karbonszálas teherviselő elemek is bekerülnek az autóba. Az eddig kiszivárgott információk szerint ez mintegy 130 kilogramm fogyást eredményez. Valószínű, hogy több lesz a kínálatban a hathengeres motor – leginkább a nyolchengeresek rovására – és a tervezésnél ezúttal lényeges szempont volt a fogyasztás csökkentése is.

Az biztos, hogy a 7-est kiállítják az idei Frankfurti Autószalonon, de valószínű, hogy már a nyár folyamán tartanak valamiféle internetes bemutatót, ahol minden lényeges információt nyilvánosságra hoznak majd.