Minden második Audi SUV lesz?

2015.05.11. 08:13

A városi terepjárózás határozza meg az Audi következő éveit, a márkánál egy évtizeden belül minden második eladott Audi SUV lehet Rubert Stadler Audi-elnökkel szerint.

Keményen dolgozunk a saját SUV-stratégiánkon. Öt-tíz év múlva a 40-45, de talán az ötven százalékát az értékesítésünknek a terepjárók adják majd. Arra reagálunk, amit az ügyfelek akarnak, és ők ezt kérik” – mondta Stadler az Auto Expressnek. Az irreálisnak tűnő arányok az erősödő Q-szériából és a jelenlegi trendekből következnek. A városi terepjárózás a gigapiacokon, mint Kína és a Közel-Kelet nagyon menő, és Európában, valamint az USA-ban is erős egy ideje, így bármely világmárkának létkérdés a tartalmas SUV-portfólió. A Q3, a Q5 és a Q7 mellé két új modell érkezik hamarosan, az Audinál mindkét irányba szélesítik a kínálatot: jövőre jön a Q1, míg az új óriás, a Q8 2017-re várható.

Stadler kitért a konkurensekre is, megemlítve, hogy a Mercedesnek és a BMW-nék több ideje volt berendezkedni ebben a szegmensben. A termék árazásáról és minőségéről elmondta, hogy megvizsgálnak minden lehetőséget, de az Audi sosem gyárt majd olcsó modelleket. Azt meghagyják a VW-konszern más márkáinak, így például a Skodának, ahova jövőre érkezhet új hétüléses SUV.