Volkswagen Golf, de 300-zal megy

2015.05.14. 12:11

Nem csak a gyáriak, de a nagyobb tuningcégek is igyekeznek mutatni valami érdekeset a Wörtherseetreffen közönségének. A VW-csoport termékei köré rendeződő tuning-találkozóra azonban csak radikális dolgokat érdemes kivinni – az Abt például ezzel a túl erős Golf GTI-vel próbálja felkelteni az érdeklődést.

Az autó legfeltűnőbb tulajdonsága persze a neonzöld-fekete fényezés, hisz a Golf, mint látvány, még 20 hüvelykes felnikkel és küszöbtoldatokkal sem érdekesebb, mint egy túracipőé. Ennél viszont nemigen létezik ütősebb színkombináció. A műszaki tartalom már sokkal izgalmasabb: a Golf R motorját tették a GTI 400-ba, de a kétliteres turbós négyhengeres kisebb ellenállású katalizátorral és átprogramozott motorvezérléssel kerek 400 lóerőt ad le, így erősebb, mint bármelyik ma gyártott változat, legalábbis egyelőre. Az erősebb motorhoz persze 4,5 centivel leültetett, egyébként állítható magasságú sportfutóművet társítottak.

Az autó így papíron nagyjából azt tudja, mint egy 911 Carrera S, beleértve a végsebességet is, hisz az Abt-nál elhagytak minden sebességkorlátozást az elektronikából, azaz a végsebesség is 300 km/h a gyári Volkswagenek szigorú 250-jével szemben. Az egyelőre nem egyértelmű, hogy ez is csak egy tanulmány, vagy rendelésre el is készítik – mindenesetre valószínű, hogy árban is megközelítené a Carrera S-t.