Jön a Toyota olcsó sportkocsija

2015.05.15. 14:50

Érdekes, hogy pont a Toyota-Mazda együttműködés kiterjesztésének bejelentése után derül ki, hogy a Toyotánál már dolgoznak a Mazda MX-5 ellenfelén – és a két autónak látszólag nincs köze egymáshoz. A 69DZ kódjelű kicsi, könnyű és viszonylag olcsó, hátsókerék-hajtású sportkocsi 2018-ban érkezik.

A legújabb pletykák szerint a Toyota kis sportkocsijába 1,5 liter és 130 lóerő körüli benzines szívómotor kerülne – ami származhat akár a Mazda Skyactive motorcsaládjából – de mivel az autó tömege 980 kg körül lenne, a kis motor ellenére kellemes élményautó lehet az egyelőre névtelen sportkocsiból. Úgy hallani, a Toyota ezúttal hasonló, gömbölyded formatervben gondolkodik ahhoz, amivel a kis sorozatban gyártott 86 Style Cb orrán találkozunk.

A váltó és a hajtás állítólag a GT86-osból érkezik, és mivel elsőre szeretnének nagyon jól kezelhető, élvezhető autót gyártani, a pletykák szerint leszerződtették az egykori ralibajnokot, Tommi Mäkinent, az ő feladata lesz az autó finomhangolása.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.