Mire kell a GT5 a Porschénak?

2015.05.19. 16:16

A Porsche eddig viszonylag állandó név-készlettel dolgozott, csak ritkán újít ezen a téren, de most benyújtották a kérelmet a GT5 jelzés levédetésére. A GT4 jelzést a Cayman sportváltozata viseli, azt azonban még nem tudni, hogy a GT5-öt hova szánják.

Természetesen már most számos találgatás látott napvilágot. Egyesek szerint a Panamera következő generációjának sportos változatát hívják majd így, mások szerint a Macannak lesz egy GT5 jelzésű kivitele. Mi azt sem tartjuk lehetetlennek, hogy a Porschénél egy hibát küszöbölnének ki így: a Cayman GT4 távol-keleten eladhatatlan lesz, hisz ott a 4-es szám olyan, mint Európában a 13-as, a babona szerint szerencsétlen. A Porsche viszont egységes típusneveket használ világszerte, azaz könnyen lehet, hogy a leggyorsabb Cayman hamarosan új elnevezéssel lesz kapható.

Akármi is a megoldás, az több mint valószínű, hogy a Porschén kívül más egy jódarabig nem alkalmazhatja majd a GT5 jelzést, legalábbis az autóiparban, hisz a német gyártó már megkezdte a lefoglalási eljárást Európában, és nyilván így tesznek majd más piacokon is.