Mégiscsak lesz gyári Duster Pick-Up?

2015.05.22. 10:32

Érdekes fotó bukkant fel az interneten, amelyen egy új Dacia változat látható. Egy olyan, amilyenhez hasonlót eddig még nemigen láttunk. Korábban ugyan készül néhány Duster alapú pick-up, de azokat egy román karosszériaépítő cég állította elő némi gyári segítséggel, egy nagyvállalat megrendelésére, így polgári célra beszerezni szinte lehetetlen. Ez viszont egy másik jármű.

Az elsődleges különbség, hogy ez a sokkal hasznosabb hosszú kabinos, négyajtós változat. Bár a platója ennek sem nagyon hosszú, valószínűleg sokkal nagyobb érdeklődésre tarthatna számot, mint a rövid változat, és nem csak Európában: a pick-upok Oroszországban, Kínában és Latin-Amerikában is igen népszerűek, azaz azokon a piacokon, ahol a Daciák, vagy Renault megfelelőik már most is népszerűek.

Egyes feltételezések szerint a Renault változtatott korábbi álláspontján, és már az idén ősszel esedékes Frankfurti Autószalonon előrukkol a Duster platós kivitelével. Azt azonban még senki nem meri megjósolni sem, hogy lesz-e sorozatgyártás, vagy sem – azt érzésünk szerint a Renault-Nissan döntéshozói is csak azután tudják majd eldönteni, hogy megszondáztatták a közönséget egy-két tanulmányautóval.