Őszre itt az új Mégane

2015.05.22. 07:08

A Kwid bemutatója kapcsán derült ki, hogy mikor tervezik megújítani a Renault kompakt modellcsaládját. Laurens van Acker, a Renault formatervezésért felelős alelnöke szólta el magát a Kwid bemutatóján.

Sokat persze nem mondott, csak annyit, hogy a világpremier helyszínének a Frankfurti Autószalont szánják, de nem csak ennyit tudunk az újdonságról. Az legalábbis biztos, hogy már a CMF moduláris padlólemez-rendszert használták a tervezéshez, így aztán a Mégane számos alkatrészében megegyezik majd a nemrég piacra dobott Nissan Pulsarral, és alighanem készülhetnének ugyanazon a gyártósoron. Ami a formatervet illeti, legfeljebb az alaposan álcázott kémfotók alapján képzelhetjük el, milyen lesz, bár Van den Acker itt is igyekezett segíteni ebben: „Nagyon szexi, nagyon érzéki és sportos autó lesz, benne az összes új technikával, és nagyszerűen illeszkedik majd az aktuális kínálatba ” - jellemezte saját művét, kerülve az álszerénységnek a látszatát is.

Az új típusnak mindenesetre nehéz dolga lesz: a lassan növekvő piacon finoman szólva is bőséges a választék, és a VW Golffal, a szintén hamarosan érkező új Opel Astrával, a Peugeot 308-assal vagy épp a Ford Focusszal.