2015.05.25. 17:25

A Mercedesek ihlették meg, mégsem autót tervezett a pforzheimi egyetem jármű-formatervező hallgatója. Markus Krautter úgy gondolta, inkább tengeralattjárót rajzol, a végeredmény pedig egészen pofás lett.

Munkája, a Mercedes-Benz H2O sziluettjét szemlélve leginkább talán egy palackorrú delfinre hasonlít, igaz, a delfin orra éppen a tengeralattjáró farok részének felel meg. Mások viszont lövedéket látnak bele a formába. Belül négy kagylós ülést találunk, amely sokkal inkább fekvő, mintsem ülő helyzetű utazásra csalogat. A tervező szerint egy ilyen járművel lehet a legjobban felfedezni a víz alatti természeti kincseket.

Miközben igen széles látószögben csodálhatjuk meg a tengeri élőlényeket, egy belső monitor számos információt közöl róluk, beazonosítva a sokak számára ismeretlen állatokat, növényeket. Emellett pedig a vezetés sem vonja el a figyelmet a nézelődésről, hiszen autonóm közlekedésre képes a tengeralattjáró.

A Mercedes-Benznél nyilván nem tervezik a közeljövőben a tengeralattjárók gyártásának beindítását, Markus Krautter azonban érdekes tanulmánnyal állt elő, amellyel nemcsak egy különleges járművet mutatott meg az arra fogékonyaknak, de vélhetően saját szakmai előmenetelét is megalapozta.