Bejelentették a Lamborghini terepjárót

2015.05.27. 17:09

Évek óta hallani róla, 2012-ben már be is mutatták tanulmányként, de mindeddig kérdéses volt, hogy zöld utat kaphat-e a terep-Lamborghini. Ám úgy tűnik, végül eldöntötték: három év múlva indulhat a gyártás.

Az ügy valószínűleg összefügg azzal, hogy az olasz kormány is hajlandó volt anyagilag beszállni a Lamborghini gyár bővítésébe, így azt a jelenlegi 80 ezerrről 150 ezer négyzetméteresre bővíthetik, modernizálhatják és felkészíthetik az új Lamborghini gyártására, amely valószínűleg könnyedén megsokszorozza majd a márka eladásait. Ám nem csak az üzemet bővítik, de új raktárakat is építenek, és a fejlesztőrészleg is tágasabb helyre költözhet. A Lamborghini elnöke, Stephen Winkelmann szerint a harmadik modellel új korszak köszönt a márkára, amely stabil növekedési pályára állhat.

Az olasz állam, és Emilia-Romagna tartomány lelkes részvétele a projektben nyilván nem véletlen, hisz az elmúlt években Olaszországban folyamatosan zsugorodott az járműgyártó szektor: a Fiat szép lassan elköltöztette tömegmodelljeinek előállítását, és számos motorkerékpár-gyártó is tönkrement, vagy elköltöztette a gyártást, ami persze a beszállító-ipart is kedvezőtlenül érintette. Így, bár a Lamborghini által beígért 500 új munkahely nem tűnik soknak, a egy kis lépés az Olaszországnak kedvező irányba.