Abarth-tuning a csórók Fiatjának?

2015.05.30. 13:40

Nem, nem a Fiat házi tunerei estek neki az éppen csak bemutatott új olcsó családi Fiatnak. A virtuáltuning magyar mestere, X-Tomi képzelte rá a gyári izomzatot az Aegeára.

Egy hete annak, hogy a Fiat bemutatta új belépőmodelljét, ami lényegében egy egyértelmű hadüzenet a Dacia Logan, a Renault Fluence vagy a Skoda Rapid felé. A kispénzű családoknak szánt Aegeával a Linea utóda érkezett a meccsbe. A Fiatnál nagy reményeket fűznek hozzá a szegényebb piacokon, így még Afrikába is elvinnék. Összesen negyven országban forgalmazzák majd, ami adottságait látva nem is tűnik őrültségnek. 2,6 méteres tengelytávjával és 510 literes csomagterével az Aegea egy teljes értékű családi autó.

Ilyen virtuáltuning nélkül
Ilyen virtuáltuning nélkül

Értékesítése az olaszok tervei szerint novemberben kezdődik. Automata és kézi váltós kivitel is készül belőle, a motorválaszték pedig a Fiat jelenlegi palettáját követi: lesz 1,3 literes Multijet II dízel, amellyel a Fiat Panda 4 literes fogyasztása is jár majd, illetve egynégyes benzinesek szívó és turbós verzióban. Az alapmodell 95, a legerősebb, turbós-benzines pedig 120 lőerős lesz. Abarth-tuningról természetesen szó sincs, bár a képet látva lehet, hogy nem lenne hülyeség. Egy efféle fapados olcsóság mindig megizzasztja a marketingszakembereket, hiszen az árát leszámítva nem sok üzenet lehet ráfűzni egy ilyen termék kampányára. Egy erősebb, sportosabb és mindenek előtt dögösebb modellnek lenne hívóereje, talán bevonzaná a vevőket az alapmodellhez.