Creta néven jön a következő Hyundai

2015.06.03. 16:48

A legújabb hírek szerint a Hyundai kis szabadidő-autója globális modell lesz, és már nevet is találtak neki. A Creta a Görögországhoz tartozó szigetre utal, de a gyáriaknak ezt is túl kellett magyarázniuk.

Valószínűleg a legnevetségesebb bullshit, amivel az elmúlt években találkoztunk, ami a sajtóközleményben áll: a Creta szó kellemes érzelmeket keltően emlékeztet a kreativitás szóra. Talán így van, de az a gyanúnk, hogy inkább csak szükség volt valami gyenge szövegre, amivel eladható, hogy egy görög sziget nevét adják az új modellnek.

Egyébként mutatkoznak jelei, hogy a Hyundai visszaállna az egységes modellnevekre világszerte, szakítva a néhány éve Európában bevezetett, és mára kissé kaotikus hatást keltő számozási rendszerrel, amelyet az Audi, a BMW és a Volvo mintájára igyekeztek meghonosítani. A koreaiak rendszere azonban nem túl áttekinthető, az i és az ix előtagok és a kétjegyű számok kombinációival.

A Cretáról egyébként annyi konkrétumot árultak el eddig, hogy globális modellnek szánják, de a világpremierje Indiában lesz, és alighanem ott is gyártják majd.