Újra kapható az ős-Porschék műszerfala

2015.06.03. 06:27

Úgy tűnik, a Porschénél felismerték, hogy az idős, de jó állapotú klasszikus sportkocsik legalább olyan fontosak a márka szempontjából, mint a vadonatújak – ezért mostantól újra gyártanak és forgalmaznak egy olyan alkatrészt, amelyből egyre ritkább a jó állapotú példány. Az 1969 és 1975 között gyártott 911-esek műszerfaláról van szó, amely könnyen fakul, repedezik és kopik.

A kérdéses alkatrész nem is kerül drámaian sokba, Németországban 951,99 euróért, azaz durván 296 ezer forintnak megfelelő összegért kínálják. Az eredeti alkatrésszel minden részletében megegyező műszerfalért enny nem is tűnik nagy összegnek, különösen ha azt nézzük, hogy egy szép állapotú öreg 911-es mit ér manapság, és mennyivel emelheti az értékét egy tökéletes műszerfal.

A csere persze nem egyszerű művelet – a gyári technológia a szélvédő kiszerelését is előírja – de a Porsche egyre több helyen működtet Classic szervizeket, jelenleg már több mint száz ilyen létezik, ahol a tíz évnél idősebb modellek karbantartásához is megvan a szerszámpark, a műszaki leírás és a szaktudás. Így elvileg akár az ilyen ős-911-esek gyári hátterű fenntartása sem okozhat gondot.