2015.06.07. 12:56

A túraautó-világbajnokság moszkvai versenyhétvégéje nem indult túl jól Michelisz Norbert számára. A Zengő Motorsport magyar pilótája a szabadedzéseken a középmezőnyben szerepelt, az időmérőn pedig a nyolcadik időt autózta – ez tehát az első futamra nyolcadik, a második versenyre harmadik rajtkockát ért.

Fotó: zengomotorsport.hu
Fotó: zengomotorsport.hu

Az első futamon rögtön a rajtnál vissza kellett vernie Monteiro támadását, majd egy helyet javítva feljött a hetedik helyre. Az élen Yvan Muller sikeréhez nem férhetett kétség, mögötte citroënes márkatársa, José Maria López zárt, a dobogóra Gabriele Tarquini fért még oda a Hondával, miután sikerrel verte a ladás Rob Huff kemény támadásait. Norbi hetedikként végzett.

A második futam rajtját Norbi jól kapta el, majd folyamatosan ott loholt Tiago Monteiro mögött, a második pozícióban. A futam felétől azonban nagy lendülettel érkezett meg mögéjük Robert Huff – a Lada némi meglepetésre körről körre gyorsabb volt a Hondáknál. Michelisz el is kezdett leszakadni Monteiróról, hogy nagyobb figyelmet fordíthasson Huffra. A hetedik helyért Muller támadta Loeböt.

Norbi egy ideig jól tartotta a gyorsabb Ladát, visszaverte a támadásokat, végül azonban Huff nagyon keményen, de szabályosan megelőzte a magyar hondást. A brit pilóta megkezdhette a felzárkózást az élen álló Monteiróra, aki az előző körökben szusszanásnyi előnyhöz jutott. Ezt még növelni is tudta, így elsőként láthatta meg a kockás zászlót a portugál. Huff második helyre hozta be a Ladát, Michelisz Norbert mögött pedig egy másik ladás, Nicky Catsburg ért célba. Az orosz márka jó teljesítménye a hazai pálya ellenére is némileg meglepő, a Citroënek pedig ezúttal nem értek oda a dobogóra.