2015.06.12. 13:23

II. Erzsébet királynő új autót kap a Jaguar és a Land Rover speciális modellek építésére szakosodott részlegétől. A Range Rover State Review Vehicle tizenhárom év után váltja le az előző, szintén Range Roverből álalakított uralkodói integetős kabriót.

Funkcióját tekintve az új modell is ugyanazt tudja, mint a régi: az uralkodó integetve köszöntheti belőle alattvalóit. Ám ezúttal kifejezetten takarékos és környezetkímélő lett a reprezentációs terepjáró: hibrid hajtás és a 3 literes, V6-os turbódízel motor került bele. Valószínű, hogy a 340 lóerőre és 700 Nm csúcsnyomatékra soha nem lesz szükség, annál inkább a rövid váltóra, hisz ez az a jármű, amellyel szinte kizárólag lépésben közlekednek majd.

Persze nem ez az egyetlen autó, amely viszonylag régen szolgálja a királyi családot: a Bentley State Limousine flotta szintén 2002-ben állt szolgálatba.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.