Trónfosztás Le Mans-ban!

2015.06.14. 15:40 Módosítva: 2015.06.14. 15:40

A Porsche kettős győzelmével ért véget a 83. Le Mans-i huszonnégy órás autóverseny. A leggyorsabb autók közt, az LMP1-es kategóriában ugyanis a Nico Hülkenberg, Earl Bamber, Nick Tandy alkotta csapat futott be elsőként a Porsche 919 Hybriddel, mögöttük másodikként egy másik porschés trió végzett Brendon Hartley-val, az ex-Forma-1-es Mark Webberrel és Timo Bernharddal. Ezzel a Porsche tovább növelte sikerei számát, a verseny történetében immár 17 elsőséget tudhat magáénak a német márka.

Mögöttük a dobogó harmadik fokát csípte meg az Audi, méghozzá a Benoit Tréluyer, Marcel Fässler, André Lotterer felállásban. Igazán szép sportemberi gesztus volt, hogy a leintés előtt néhány perccel dr. Wolfgang Ullrich, az Audi Motosport vezetője átment gratulálni a Porsche-bokszba. Sportszerű, nyílt küzdelemben dőlt el az idei verseny.

Az LMP2-es kategóriában a Nissan dominált, ami nem is igazán meglepő, hiszen a mezőny jelentős részét ők látták el motorral. Itt a KCMG Oreca 05- Nissan csapatát intették le elsőként, Richard Bradley-vel, Matthew Howsonnal és Nicolas Lapierre-rel.

A GTE Pro kategóriát az egyetlen gyári Corvette nyerte meg, amely nagy csatát vívott a Ferrarival, amely azonban váltóproblémák miatt kiszállt ebből a küzdelemből. A győztes névsor itt Oliver Gavin, Tommy Milner és Jordan Taylor.

Az amatőröknél azonban sikeresen szerepelt a Ferrari, az SMP Racing versenyző behozták az első helyre a 458 Italiát. A befutónál Victor Shaytar ült a volánnál, ő Andrea Bertolini és Aleksey Basov csapattársaként lett aranyérmes.