Kedvcsináló az új Mercedes terepjáróhoz

2015.06.16. 15:49 Módosítva: 2015.06.16. 16:47

A Mercedes nagy erőkkel készülődik az új GLC bemutatására. A premier holnap lesz, de már ma mutattak némi étvágygerjesztőt, hogy felkészítsék a közönséget.

Az új modell a GLK-t váltja, de a Mercedes új, logikusabbnak szánt névadási rendszerének megfelelően GLC-nek hívják. Ahogy a névből is sejthető, műszakilag a C osztályon alapul az újdonság, és ahogy a videó alapján sejthető, a formája is igazodik az aktuális, gömbölyded Mercedes stílushoz. Ez itt talán visszalépésnek is tekinthető, hisz a GLK szögletes formatervénél nemigen akadt karakteresebb a kategóriában, de úgy tűnik, Stuttgartban most jobban ragaszkodnak a modellpaletta egységességéhez, mint az egyedi stílushoz.

Bár ez lesz a második legkisebb szabadidő-autó a kínálatban, úgy tűnik, ez az elérhető extrákban nem tükröződik. Az összkerék-hajtáson túl állítólag elérhető lesz légrugós aktív felfüggesztéssel, és ahogy a filmen is látható, a terepjáró képességei is fokozhatók lesznek az extraként kínált off-road csomag révén. A GLC elsődlegesen persze nem terepjárónak készül, a felhasználók többsége soha nem viszi majd le az épített utakról, de érdekes tudni, hogy erre is alkalmassá tehető.

A premiert június 17-én, azaz holnap tartják, így hamarosan minden lényeges információ elérhető lesz a típusról.