A koreaiak lopták el a Bentley vezető tervezőjét?

2015.06.17. 17:28

Az elmúlt hetekben derült ki, hogy a Bentleytől váratlanul távozott Luc Donckerwolke, a VW csoport egyik leghűségesebb formatervezője, aki korábban már dolgozott az Audi, a Lamborghini és a Seat márkánál is. Akkor még senki nem tudta, hogy mi lett a 49 éves szakemberrel, de most megoldódni látszik a rejtély.

Úgy néz ki, Peter Schreyer utódjának szánják a Hyundai és a Kia formatervező részlegének élén. Schreyer, aki olyan jól végezte a munkáját a két koreai márka nyugat-kompatibilis stílusának megteremtésében, hogy a Kia elnökének is kinevezték, most 63 éves, és állítólag két év múlva vissza szeretne vonulni. Az ő utódja lehet Donckerwolke, aki 23 évet húzott le a VW csoportnál, és egyebek közt irányította az Audi R8 Le Mans prototípus, illetve a Lamborghini Murcielago és Gallardo tervezését is.

Az átigazolásról persze beszélni sem nagyon lehet, amíg a Donckerwolke szerződésében meghatározott konkurencia-kizárási időszak le nem jár, de a történet hihető – legalábbis az egyértelmű, hogy a Hyundai és a Kia az utóbbi évtized sikereit profi európai formatervezőknek köszönhetik, és a Bentleytől távozó tervező kinevezése illik a képbe.