Megmutatták a legkisebb Infinitit

2015.06.20. 09:19

Az Infiniti eddig alig karcolta meg az európai luxusautó-piac felszínét, de most jön az új csodafegyver, a Q30, amelyből talán el tudnak adni nagyobb mennyiséget. Legalábbis ebben a reményben költöttek egy vagyont az angliai Nissan üzemre.

Ez a típus az első, amely már a Mercedes fronthajtású modelljeiből átvett MFA padlólemezre épül majd, de a gyártás teljes egészében a Nissan brit gyárában folyik majd. A gyártósor felállítására vagy 250 millió angol fontot költöttek, igaz, ez két modell gyártását is lehetővé teszi majd. A gyári kémfotó-szerűségen nagyon jól látszanak az autó arányai: rövid far és hosszú orr, akár a Mercedes A osztály esetében, de a mintázat alól azért átsejlenek az Infinitik jellegzetes élei. Valószínű, hogy a motorválaszték nagy része is a Mercedestől érkezik, azaz turbós négyhengeres dízel- és benzinmotorokból áll majd.

Az Infiniti Q30 a szeptemberi Frankfurti Autószalonon mutatkozik be, de nem kizárt, hogy már korábban is nyilvánosságra kerül néhány további konkrétum.