Gyártásba kerül az óriás G-osztály

2015.06.22. 17:36

Portáltengelyes G osztály eddig csak AMG kivitelben volt kapható, ám a Mercedes készített egy visszafogottabb változatot. A G500 4x42 nevű változat hasmagassága 30 centivel több, mint a szokványos G osztályú modelleké, de ettől az ára is több, mint a duplájára nőtt.

A G500 ettől nem sokat lassult: a 422 lóerős 4 literes V8-as motor a nagy kerekek és az összkerék-hajtás ellenére 7,4 másodperc alatt gyorsíthatja a magasított terepjárót 100 km/h-ra – belegondolni is ijesztő, hogy mi van, ha ezt a képességét valaki valóban ki is használja. A portáltengelyes kialakítás, a 22 hüvelykes felnikre szerelt 325/55 R22-es gumik és az állítható csillapítású futómű, azt eredményezi, hogy az autó hasmagassága 45 centire nőtt, a gázlómélység pedig egy teljes méterre.

Az elképesztő látvány és a még meglepőbb terepjáró képesség ára persze nem csekély: míg az egyszerű G500 ára Németországban 105 ezer euró, addig a 4x42-ért 226 ezret kérnek – igaz, ettől talán még erősebb státusszimbólum lesz ebből a változatból. Ha másért nem is, hát mert ez egy szabvány garázsba biztosan nem fér el, azaz aki megveszi, számolhat még egy garázs-átépítéssel is.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.