Ilyen lesz a sorozatgyártású Renault Alpine sportkocsi

2015.06.23. 14:06

Bár a hivatalos bemutató még odébb van, a védjegy-bejegyzési eljárás során közzétett képeken megnézhetjük, milyen is lesz a szériamodell.

Nagy meglepetést persze ezek sem okozhatnak az Alpine Celebration után: az eltérés csupán néhány részlet: más, kisebb átmérőjű felnik és tisztességes utcai fényszórók, ám úgy tűnik, a Celebration formaterve a láűtványos festés alatt már megegyezik a majdani szériagyártmányéval – még a diffúzoros hátsó lökhárító is ugyanúgy néz ki, csak a kipufogóvég került középre, és lett szélesebb.

A Renault tervezői egyébként nem erőlködtek sokat az ötleteléssel: az 1961 és '77 között gyártott Alpine A110 vonásait igyekeztek feleleveníteni, egy korszerűbb, aerodinamikailag hatékonyabb alapformán. Az az érzésünk, egy kicsit talán túl sokat áldoztak az aerodinamika oltárán, hisz az eredeti Alpine karakterét rendesen sikerült felhígítani, ami pedig maradt, az egy kicsit – hogy is mondjuk – kevés, mondjuk egy Porsche Cayman, vagy egy Alfa Romeo 4C mellé téve a Renault kupéját.

Elvileg persze még van idő reszelni a formán, de tekintve, hogy már elkezdték jogi védelem alá vonni ezt a tervet, nem nagyon valószínű, hogy érdemben változtatnának rajta. Az utcai Alpine sportkocsi bemutatását 2016-ra ígérték, és valószínűleg tartják is magukat a menetrendhez.