N-Largo: durva német Ferrari

2015.06.24. 12:54

Talán a legismertebb tuningműhely, amely Ferrari-átalakítással foglalkozik, a német Novitec Rosso – most a California T-ből igyekeztek többet kihozni, és úgy tűnik, sikerült is.

A gyári 560 lóerő is hatalmas teljesítmény, de az eddig is egyértelmű volt, hogy ennél sokkal több van a 3,8 literes biturbó V8-asban. A Novitecnél persze igyekeztek úgy növelni a teljesítményt, hogy az ne menjen a használhatóság rovására. Így 668 lóerős lett, a csúcsnyomatéka pedig 871 Nm, azaz minden tekintetben túlnő a Ferrari FF-en. A 3,2 másodperces gyorsulás 0-ról 100 km/h-ra ráadásul egy tizedre megközelíti az F12-ét, amely jelenleg a nagyszériás Ferrarik csúcsa. Egyedül a végsebesség nem nőtt jelentősen, de valószínűleg csak azért, mert nem módosítottak a hajtás áttételein. A 325 km/h így is bőven több, mint elegendő.

Természetesen az autó külsejét sem hagyták érintetlenül: helyenként a jellegzetes németes túlzásokkal is találkozunk, amilyenek a 21-es első és 22 hüvelykes hátsó felnik, és a porig ültetett futómű, de a sárvédőszélesítésekkel, a nagy hátsó diffúzorral és az első légbeömlőkkel mindez egész harmonikus egységgé áll össze. És ez az agresszív összkép alighanem többet számít, mint a nagyobb teljesítmény – az N-Largo ezzel fog majd jó néhány megrendelőt a Novitecnek.

A németesített Ferrari árát egyelőre nem árulták el, de az az érzésünk, nem csak teljesítményben éri el az FF szintjét.