Gyorabb lesz az Aston Martin DB9

2015.06.25. 12:27

A DB9 az Aston Martinnál a középső fokozatot jelenti, de most készült egy erősebb változat GT jelzéssel és erősebb motorral. Arra persze vigyáztak, hogy a csúcsmodell, a Vanquish eladásait ne veszélyeztessék, így a hatliteres V12-est nem hegyezték túl.

A GT-be a bevált motor 547 lóerős változatát építik, ami kerek 30 lóerővel adhat le többet az alapkivitel lényegében azonos motorjánál – ám ez csak egy közbenső fokozat, hisz a V12 Vantage-be és a Vanquishbe további harminc lóval erősebb kivitel kerül. Bár a britek láthatóan nem próbálják teljesítményben utolérni az olasz konkurenciát – ahhoz további kétszáz lóerő kéne – a DB9 GT lassúnak így sem mondható: 4,5 másodperc alatt gyorsul százra, a végsebessége pedig 295 km/h.

Az erősebb motoron kívül a tízküllős, 20 hüvelykes felnik, az átdolgozott fényszórók és néhány új belső burkolati elem különbözteti meg a GT-t a kevésbé erős DB9-estől, ám a lényeges pontokon nincs érdemi változás. Itt is hatfokozatú automata váltót és állítható csillapítású futóművet alkalmaznak. Bár a típust csak a hét végén, Goodwoodban mutatják be, már most is megrendelhető, csak 187 ezer euró, azaz mintegy 58,5 millió forint kell hozzá.