Eldőlt: hibrid lesz a Veyron utóda

2015.06.28. 09:04

A Bugattinál az idei év elején alaposan megünnepelték, hogy elkelt az utolsó Veyron is, de a háttérben persze már az utódláson dolgoznak. A találgatások egy ideje már mennek, sokan évekkel ezelőtt is biztosra vették, hogy hibrid lesz a következő csúcs-Bugatti. Igazuk lett.

A Volkswagen-csoport első embere, Martin Winterkorn ugyanis megerősítette ezeket az információkat, igaz, szavaiból arra lehet következtetni, hogy hagyományos, benzines kivitel is lesz a kínálatban. Az utód vélhetően a nyolcliteres W16-os motor továbbfejlesztett változatát kapja meg, villanymotorral kiegészítve. Az összteljesítmény az 1500 lóerőt is megközelítheti.

Bár a kérdőjel még sok a modell körül, az azonban egészen biztos, hogy presztízskérdést csinálnak belőle. Minden bizonnyal lényegében mindent beáldoznak annak érdekében, hogy újra sikerrel szállhassanak ringbe a különböző gyorsulási- és sebességrekordokért. Igaz, emellett – a gyáriak szerint – azt is szem előtt tartják, hogy a hétköznapokban is használható közlekedési eszközt kapjanak – utóbbi azért erősen kérdőjeles szempont egy ilyen gépnél.

A Veyront váltó, valószínűleg Chiron névre keresztelt típust 2016-ban mutathatják be a nagyközönségnek, de az első példányokat jó eséllyel csak legkorábban 2017-ben kezdik szállítani.