Terepjáróról csacsogott a Lotus-vezér

2015.06.28. 07:42

A Lotus sem bírja tovább, még ebben az évtizedben beszáll a városi terepjárózásba. Régóta beszélnek egy saját crossoverről, de most már tényleg jöhet: könnyűre és erősre ígérik, talán nekünk nem is jut majd belőle.

Az APX látványterve 2006-ból. Ilyen már egész biztosan nem lesz a magas hasú Lotus
Az APX látványterve 2006-ból. Ilyen már egész biztosan nem lesz a magas hasú Lotus

Négy év múlva jön a Lotus crossovere – erről maga Jean-Marc Gales, a márka vezérigazgatója beszélt az Auto Expressnek Goodwoodban. A cégvezér Porsche Macan közvetlen riválisaként említi a modellt, amely a márka stílusához illően könnyű és erős lesz. Gales szerint körülbelül két mázsát fognak majd a kategóriatársakhoz képest (egy Macan például 1865 kilogramm). A konkrétum egyelőre ennyi, az már csak a brit sajtó találgatása, hogy a Lotus első városi terepjárója a Toyota partneri viszonya miatt egy benzines és egy hibrid hajtást kap majd.

A Lotus crossover leghamarabb 2019-ben jöhet, kezdetben csak Kínában. Ha ott sikeres lesz, viszik el más piacokra, tisztázta a kilátásokat Gales.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.