2015.06.28. 13:15

A Hondák szlovákiai gyengélkedését követően Franciaországban biztatóan alakult az időmérő edzés Michelisz Norbert szempontjából. A Zengő Motorsport magyar pilótája a nyolcadik legjobb időt autózta, így az első futamnak a nyolcadik, a másodiknak pedig a harmadik rajtkockából vághatott neki.

Forrás: zengomotorsport.hu
Forrás: zengomotorsport.hu

A Paul Ricard-i versenyen Sebastien Loeb jól jött el a pole-ból, mögötte Muller, López és Ma. Norbi szintén nagyot rajtolt, máris a hatodik helyen találta magát, és ha már ott volt, el is kezdte támadni Tom Chiltont. Mögöttük Monteiro és Valente küzdött nagyot az első körökben, hátrébb pedig Coronel és Bennani csatázott.

Loeb a futam felére két másodpercre növelte előnyét, mögötte márkatársai haladtak Muller, López, Ma sorrendben. Szintén közel két másodpercesre nőtt Michelisz Norbi lemaradása is Chilton mögött, azonban a magyar hondásnak a második futamra is tartalékolnia kellett, ott ugyanis a harmadik rajtpozícióból rajtolva egy jó eredmény is kinézhet.

A végére Monteiro teljesen felzárkózott Micheliszre, körökön át ott lihegett a nyakán. Norbi azonban kiválóan védekezve végül meg tudta tartani a hatodik helyet. A futamot Loeb nyerte, a dobogó második fokára Yvan Muller, a harmadikra José Maria López állhatott fel.

Frissítés:

A második futamon Norbi megint jól rajtolt, feljött a második helyre. Bennani büntetését követően ráadásul az élre is tudott állni a magyar pilóta. A Citroënek azonban gyors felzárkózásba kezdtek, José Maria López a hajrára utol is érte Micheliszt. Nagyot csatáztak, Norbi kicsit ki is tessékelte a pályáról az argentint, aki azonban nem sokkal ezután megelőzte.

A végére nem lehetett más a Zengő Motorsport versenyzőjének feladata, minthogy megtartsa valahogy a második helyet. Ma Csing-Hua ugyan nagyon jött mögötte, azonban végül sikeresen őrizte meg a pozíciót, megszerezve ezzel szezonbéli harmadik dobogóját. Muller a negyedik, Tarquini pedig az ötödik. Michelisz Norbert mindkét futamot a legjobb hondásként teljesítette a Citroën hazai versenyén.