Szuper-gyerekülést készített a Volvo

2015.07.03. 11:41

A Volvo egy korábbi találmányához, a Lounge Console-hoz hasonlóan az első utasülés helyére tervezett speciális gyerekülést.

Hagyományos funkciója mellett az Excellence Child Seat – hivatalosan így hívják az ülést – a célszerű tárolórekeszeket is tartalmaz oldalt, illetve alatta a hosszirányban állítható zsámolyban is van egy nagyobbacska fiók. Ezekben a cumisüvegen túl akár a csere-pelenkáknak vagy egy takarónak is akad elég hely. Ráadásul a forgatható kialakítás miatt egyszerű a kisgyerekek bekötése is, ami sok korszerű gyereküléssel is komoly tornamutatvány tud lenni. Természetesen ötpontos biztonsági öv tartja a helyén a gyereket, aki a menetiránynak háttal a hátsó ülésen ülő szülővel útközben is folyamatos szemkontaktust tarthat fenn. A gyerekülés emellett hátra is billenthető, és gyerekhordozóként ki is emelhető a helyéről.

Az persze még nem biztos, hogy a szuper-gyerekülés eljut-e a sorozatgyártásig. Ám a Volvo szerint ettől függetlenül is érdemes menetiránynak háttal utaztatni a gyerekeket, legalább 3-4 éves korig, hisz arányaiban nagy méretű fejük és viszonylag gyenge nyakizmaik miatt egy esetleges balesetnél a fellépő hirtelen lassulás komoly sérülési kockázattal jár a számukra, ha menetirány szerint helyezkednek el az autóban.