Idő előtt kész lehet a Tesla gigagyára

2015.07.04. 10:04

Már javában zajlik az építkezés Nevadában, készül a Tesla világmegváltónak szánt üzeme, amelyet szerényen csak Gigafactorynak neveznek. Az eredeti tervek szerint 2017-ben fejezték volna be a munkálatokat, de most úgy tűnik, akár egy évvel korábban is elkészülhetnek.

Az állam gazdaságfejlesztési irodának vezetője, Steve Hill elmondta, elégedettek azzal, ahogy a munkák haladnak, és izgatottan várják a befejezést. Szerinte mostantól számítva legkésőbb egy éven belül teljesen készen is áll majd a gyáróriás a termelés megkezdésére. Teljes kapacitáson 6500 munkahelyet is teremtenek, és reményeik szerint az akkumulátorok gyártási költségeit is csökkenteni tudják.

Az új modellek bevezetésével és a példányszámok fokozásával a Tesla 2020-ra már évi félmillió autót adna el. Ezzel pedig már nem csupán az elektromos autók piacán számítanának komoly tényezőnek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.