Visszatérnek a rekordok a Nürburgringre?

2015.07.04. 06:26

Hamarosan eltörlik a nemrég bevezetett sebességkorlátokat, így újra körrekordokat dönthetnek majd a sportkocsigyártók a Nürburgringen – ezt írja legalábbis autóipari forrásokra hivatkozva a Road&Track.

A legendás pályán még márciusban halt meg egy néző, ezt követően a vezetők úgy döntöttek, sebességkorlátozásokat vezetnek be a veszélyesebb kanyarokban. Ez a szabályozás azonban nemcsak a nyilvános eseményekre vonatkozik, hanem általános érvénnyel bír. Akkor is érvényben van, ha valamely gyártó tesztre bérli ki az aszfaltcsíkot. Azaz ezzel az intézkedéssel lényegében betiltották a körrekord-döntést.

A korlátozás negatív hatásai között az is felmerült, hogy nemcsak a nagyobb pénzt hozó privát teszteket, hanem a pályanapos vendégek egy részét is elveszítheti a Nürburgring. Ugyanis sokakra talán visszatartó erőként hat, hogy éppúgy figyelniük kell sebességükre, mintha közúton autóznának. A hírek szerint gyorsan át is értékelték a döntés jelentőségét.

Bár a pálya menedzsmentje hivatalosan még nem változtatott álláspontján, több forrás is arról ír, hogy a közeljövőben újra lehet majd rekordokat dönteni a németországi versenyhelyszínen. Ezt vélhetően a Koenigsegg üdvözölné leginkább, ők ugyanis szívesen lenyomnák akár a Radical sportkocsik idejét is a One:1-nal.