Az Aston Martinnal szövetkezne a Red Bull?

2015.07.07. 06:07

Az alapvető kérdés, amire az Aston Martin jelenthetné a megoldást, persze az, hogy hogyan kerül a Red Bull Racing F1-es autóiba Mercedes motor. De egy ilyen kapcsolat rengeteg egyéb lehetőséget is magában rejt.

A pletyka, amely az Aston Martint összeköti a Red Bullal, Silverstone-ban ütötte fel a fejét, és nem is olyan értelmetlen, mint ahogy elsőre hangzik. A brit sportkocsigyártónak nyilván jót tenne, ha ismét felbukkanhatna a neve a Formula 1-ben 1959 és 1960 után először, méghozzá ütőképes autón. A Red Bull számára viszont az Aston Martin és a Mercedes szoros kapcsolata jelenthetne új lehetőséget: így talán megkaphatják a Mercedes motort, amely jelenleg egyértelműen az F1-es mezőny legjobbja.

Az igazán érdekes lehetőség viszont az, hogy az Aston Martin készíthetne sportkocsit a Red Bull számára. Nem csak valami átcimkézett tömegmodellt, mint korábban az Infiniti, hanem valami karaktereset. A britek végül is még a Fordnak köszönhetően rendelkeznek egy olyan alumínium vázszerkezettel, amelyre elméletben szinte bármilyen méretű autó építhető, méghozzá úgy, hogy viszonylag kis példányszámban sem ráfizetéses a gyártás. Erre a VH jelzésű struktúrára pedig akár a Red Bull számára is tervezhetnének saját sportkocsit.

Az Aston Martin és a Mercedes jól reagált a pletykákra, a Red Bull részéről pedig nem árultak el semmi érdemlegeset, igaz, nem is cáfolták a pletykát. Úgy tűnik, az Aston Martin és a Red Bull szövetsége egy olyan lehetőség, amelyet egyelőre mindenki igyekszik nyitva tartani, de ha valóban tárgyaltak is, döntés aligha született. Az viszont szinte biztos, hogy a Red Bull és a Renault-Nissan-Infiniti olyan távolra szalad egymástól a motorszállítói szerződés 2016-os lejártával, amennyire csak lehet – legalábbis minden jel arra mutat, hogy a korábban nagyszerűen működő kapcsolat az eredmények elmaradásával csúnyán megromlott.