Olvasónk fotózta a jövő Suzukiját

2015.07.07. 15:44

A forma ismerős lehet: a Suzuki néhány hónapja már megmutatta iK-2 néven, igaz, egyelőre csak tanulmányként. Ám már akkor sem csináltak belőle titkot, hogy sorozatgyármánynak szánják.

Attila nevű olvasónk Svájcban fotózta le a tetőtől talpig beöltöztetett prototípust, ám az arányok árulkodnak. A hosszú tengelytáv, a csapott hátú, ötajtós forma és a jelvény – amelyről egy óvatlan pillanatban fellebbent a lepel – alapján egyértelmű, hogy ez az iK-2 szériaváltozata. Az egyelőre nem egyértelmű, hogy ezt szánják-e a Swift utódjának – ezen sem csodálkoznánk – vagy az aktuális kínálatot egészítik ki vele. Abból viszont keveset látni, hogy milyen módon változtattak a részleteken, legfeljebb a kerekek kisebb átmérője tűnhet fel. Az autó orra viszont nem sokat változhatott – legalábbis ami kilátszik az álcázás alól, az épp olyan, mint a tanulmányon.

Korábban úgy nézett ki, hogy a típus csak 2016 második felében mutatkozhat be, de egyáltalán nem kizárt, hogy korábban bemutatják. Ám akárhogy is lesz, szinte biztos, hogy ez a modell Esztergomban is készül majd, hisz elsősorban az európai piac igényeinek kielégítésére tervezték. Ebben a modellben állítólag már felbukkan a Suzuki új turbómotorja is, egy ezres háromhengeres, amely később a teljes modellpalettán felválthatja a jelenleg használt négyhengeres, változó szelepvezérlésű négyhengeres benzines szívómotorokat. A teljesítménye 100 és 150 lóerő közé várható.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.