Eladó a Miami Vice Ferrarija

2015.07.08. 17:46

A Testarossa nem elég ritka Ferrari ahhoz, hogy igazán nagy értéket képviseljen, de ez a példány más: a Miami Vice című sorozat egyik főszereplője volt az utolsó évadok során.

Ez az oka, hogy az egy külső tükrös, hófehér példány értéke tulajdonképp akármennyi lehet. Ráadásul nem is egy ronggyá használt példány, 16 ezer mérföld van benne, és mind 1989 előttről. Az autó ugyanis konzerválva állt az elmúlt évtizedekben, csak tavaly kapott egy kisebb felújítást – nyilván az állásában elöregedett alkatrészeket cserélték, persze gyári eredetiekre. A 4,9 literes 12 hengeres, 390 lóerős, középmotoros gép egyébként a mai napig az egyik legjellegzetesebb Ferrari, de aki megveszi, nyilván egykori filmszerepe miatt ad majd ki rá egy nagyobb összeget.

Az autót Montereyben árverezik augusztus közepén, így hamarosan kiderül, hogy mennyit ér manapság egy 80-as évekbeli legenda. Nem ez az első alkalom, hogy el próbálják sütni a fehér Ferrarit - tavaly az eBayen árulták 1,75 millió dolláros villámáron, de akkor úgy tűnik, nem kelt el.