Ilyen lesz a következő Citroën

2015.07.11. 07:49 Módosítva: 2015.07.11. 07:49

A gyáriak egyelőre csupán néhány vázlatot mutattak a készülő C-Quatre típusról, de azért így is sejthető, hogy miről is van szó. Már a név is árulkodik, hisz az tulajdonképpen a C4, betűvel kiírva franciául, a rajzokon pedig jól látszik, hogy egy négyajtós szedánról van szó.

Ilyen autót Európában nem könnyű eladni, és úgy tudjuk, nem is terveznek ilyesmit: a C-Quattre elsősorban Kína számára készül, gyártani is ott fogják. Ennek tudható be, hogy a régi PF2 padlólemezre építik, csak a formán korszerűsítenek, és nem az újabb európai modellek alapjául szolgáló EMP2 platformra – így valószínűleg olcsóbb, hisz a Kínában már működő gyártósorokon így nem kell majd változtatni, és a fejlesztési költség is alacsonyabb lehet – márpedig így nagyobb hasznot hozhat a típus.

A hírnek annyi európai vonatkozása így is lehet, hogy az új típus stílusát viszontláthatjuk a C4 utódján, amely egy-két éven belül szintén be kell, hogy mutatkozzon, hisz a típus az idén már öt éves, ami ebben a szegmensben általában a modellciklus végét jelenti.