Kiássák nyughelyéről a Forma-1-es legendát

2015.07.11. 15:37

Húsz évvel halála után kiássák nyughelyéről a Formula-1 ötszörös bajnokát, az argentin Juan-Manuel Fangiót. Az exhumálásról bíróság döntött, DNS-mintát vesznek Fangio földi maradványaiból.

Juan-Manuel Fangio közel négy évtizedig volt a Formula-1 csúcstartója öt világbajnoki címével. Az autóversenyzés legveszélyesebb időszakát nyomta végig maradandó sérülések nélkül, ami minden túlzás nélkül önmagában nagy teljesítmény. Összesen huszonnégy világbajnoki nagydíjat nyert az Alfa Romeo, a Mercedes, a Ferrari és a Maserati autóival olyan versenyzők ellen, mint Stirling Moss, Nino Farina vagy Alberto Ascari. Az ötvenes évek végén visszavonult, és viszonylagos csendben élt 1995. július 17-i haláláig. Az Argentínában legendaként tisztelt Fangiót szülővárosában, Balcarce-ben temették el. Élete 84 éve alatt Fangio sosem volt házas, bár hosszú ideig élt együtt egy Andrea Berruet nevű nővel. Az ő fia, Oscar Cesar Espinoza kezdeményezte a DNS-vizsgálatot mondván, ő valójában a legenda törvénytelen fia. Még 2000-ben állt a nyilvánosság elé ezzel, és 2013-ban indított kérvényére most mondott igent az illetékes bíróság, amely elrendelte a világbajnok exhumálását.

A legenda munka közben:

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.