Elérhetőbb autókat tervez a Koenigsegg

2015.07.17. 12:50

Úgy néz ki, most, hogy a szupersportkocsikból már a legerősebbeket és legdrágábbakat kínálja a svéd vállalkozás, más irányba is bővítenék a kínálatot. A cégalapító legalábbis erre utalt egy interjú során.

Egész pontosan úgy fogalmazott, hogy a technológia, amit a sportkocsik számára fejleszítettek, használható lenne hétköznapibb modellekben is, bár hogy ezt a lehetőséget kiaknázzák, valószínűleg új márkanév és egy másik autógyártóval kialakított szorosabb partneri kapcsolat kellene. Az új márkanév azért kell, mert a Koenigsegg nevet meg szeretnék tartani a legextrémebb, kompromisszummentes szuperautók számára. A partnerre pedig azért van szükség, mert a Koenigsegg évi néhány tucat autó összeállítására van berendezkedve, és egy nagyobb autógyár felépítése túl nagy anyagi kockázattal járna a kis vállalkozás számára.

Koenigsegg ugyanakkor egyértelművé tette, hogy nem próbálkoznának olcsóbb sportkocsival, amely a Ferrari kínálat alsó szegmensével, vagy a drágább Porsche 911-esekkel versenyezne. És ez érthető is: ebben a szegmensben már most túl sűrű a mezőny, és a svéd sportkocsigyár egyszerűen nem elég tőkeerős ahhoz, hogy állja a versenyt. A tervek között szerepel viszont egy négyajtós modell bemutatása, méghozzá öt éven belül. Ez azonban valószínűleg legalább olyan drága lesz, mint bármelyik mai Koenigsegg, és éves szinten igen kevés készülhet belőle.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.