2015.07.20. 17:55

Ahogy azt korábban már mi is megírtuk, az állatok szállítása nem könnyű feladat. Nyáron sokan indulnak nyaralni kedvenc kutyájukkal vagy cicájukkal, azonban arra már nem mindenki figyel oda, hogy biztonságos és kényelmes is legyen az út a négylábúaknak. A Škodának erre is van több megoldása.

Egyik ilyen újításuk a gyári kutya biztonsági öv. Nem világújdonságról van szó, hiszen az egyszerűbb hámoktól a komolyabb felszerelésekig sokféle megoldás létezik, a csehek azonban rendelhető extraként kínálják ezt. Emellett pedig készítettek egy fejtámlákra rögzíthető ülésrátétet is, amellyel azt akadályozhatjuk meg, hogy kedvencünk összekoszolja vagy megsértse a kárpitot.

A Fabia, az Octavia és a Superb kombi változatához olyan rácsot is terveztek, amely a csomagteret két részre osztja. Így az egyik felében kutyánkat, a másikban csomagjainkat utaztathatjuk. Egy másik ráccsal pedig azt gátolhatjuk meg, hogy az utazástól izgatott állat a csomagtérből előremásszon az utastérbe. A koszolódástól itt is különféle betétekkel lehet megmenekülni.

Az állatbarát extrák áráról egyelőre nem szól a Škoda közleménye, de azért minden bizonnyal nem kell majd csillagászati összegeket kicsengetniük azoknak, akik biztonságban szeretnék tudni velük utazó házi kedvencüket.

Az alábbi saját készítésű videóban azt mutatjuk meg, hogyan lehet kényelmesen és biztonságosan szállítani kedvenceinket.