Gyártásban marad a Land Rover Defender

2015.07.21. 07:52

Meghosszabbítja a Defender gyártását a Land Rover. Az eredeti tervek szerint idén év végén leálltak volna azzal az ős-modellel, amelyből lényegében az egész márka kinőtt, most azonban meggondolták magukat. Januárban még mindenképpen gördül le belőle néhány példány a solihulli gyártósorról.

A terepjáróra egyébként – talán épp a gyártás befejezésének hírére – megnőtt a kereslet, így nemcsak meghosszabbítják annak ciklusát, hanem a kapacitást is emelik. Míg tavaly összesen közel 18 ezret adtak el belőle, addig idén már az első félévben 11 ezer fölött járnak. Leginkább Európában és Nagy-Britanniában fokozódott az igény.

Alig egy hónapja ráadásul a kétmilliomodik példány elkészültét is megünnepelhették, amelynél persze számos utalást – rendszám, ülések – tettek az első generáció születésére és előszériás példányaira. Az az autó kiállításokon vesz részt a jövőben, december közepén azonban elárverezik, a bevételt jótékony célokra fordítják.

Az utódlás természetesen egy pillanatig sem lehetett kérdéses. Ugyanakkor a feladat egyáltalán nem könnyű, hiszen egy legendát kell leváltaniuk. Az utódmodell prototípusát vélhetően már jövőre megmutatják, 2018-ra pedig a sorozatgyártású változat is elkészülhet.