Kiszivárgott az új Infiniti Q30 fotója

2015.07.21. 15:32

Eddig csak egyetlen kémfotón láttuk az Infiniti vadonatúj kompaktját, de már akkor sem tudtuk eldönteni, hogy egy évekkel ezelőtti Mazda 3-kémfotót látunk-e vagy a friss valóságot. Ugyanaz a hosszú orr, eltolt kabin és lecsapott fenék, aránylag sportos és elegáns és akár még jól is nézhetne ki, hiszen a Mazdára sincs sok panasz.

Eklektika: különféle korok, stílusok, irányzatok jegyeit vegyesen alkalmazó, önálló elemeket ritkán tartalmazó, egyediségét a válogatásban kiélő irányzat.

Most azonban egy pillanatra kikerült az internetre egy hivatalos sajtófotó, levették, de már késő volt. Pedig talán jobban jártunk volna, ha nem látjuk meg ezt az eklektikus zűrzavart, amit az A-Mercedes MFA-platfromján elkövettek. Első ránézésre az sem egyértelmű, hogy ez egy SUV akar lenni, vagy csak rossz a perspektíva, de nem, hiszen a QX30 lesz majd a SUV, amely ugyanúgy megkapja majd a Mercedes négyhengeres turbódízel- és turbóbenzines motorjait, ahogy a 4Matic összkerékhajtást és a hétsebességes automatát is.

Valójában sok hozzáfűznivalónk nincs is, hiszen a kép önmagáért beszél. Ami szép és elegáns a Mazdán, az itt túlhangsúlyozott, csupa él és púp, a maszk és a fényszórókba folyó krómdíszléc egyszerűen csak béna nyúlás a végeredmény pedig inkább emlékeztet valamire, amit a Csillagközi invázióban sugárfegyverrel lőttek szét nyúlós darabokra a tengerészgyalogosok. Bónusz. fejtsék meg a C-oszlop duplán tört krómdíszlécének esztétikumra gyakorolt hatását.

Érezni, hogy nagyon szeretne az Infiniti a Lexus babérjaira törni, de valahogy nem sikerül neki már évek óta. Szerény javaslatom annyi lenne, hogy kezdjék a formatervező stúdióval, mert ez így minden, csak nem elegáns és szép.