Golyóálló Seatot minden rendőrnek!

2015.07.22. 15:11

Az olasz rendőrség hálás helyzetben volt, hogy a hazai autóiparra hivatkozva jórészt Alfa Romeókat használhatott, de még olyan elképesztő beruházásokat is át tudtak nyomni, mint a szolgálati Lamborghini. Ehhez képest kissé szomorú, hogy a következő években Seatra váltanak, de a Leónok elég komoly felkészítést kaptak.

Nem teljesen világos, hogy mind a 975 most megvásárolt Seat golyóálló-e, de a közzétett rövidfilm szerint nem akármilyen átalakításon estek át. Az AK-47-es lövedékei csak horpadásokat hagynak az ajtókon, a szélvédő több mint két centi vastag, a szikladarabok csak úgy lepattannak az oldalablakokról. Kérdés, hogy a 150 lóerős, kétliteres TDI hogy bír el egy ilyen súlyú páncélozással, de az olaszok állítják, hogy üldözőautónak is alkalmas a León.

Az olasz közigazgatás körüli viszonyokat ismerve már csak az a kérdés, milyen nyomásra került pont a Seat képbe egy azonnali ezer darabos megrendelésnél, amely később négyezerig bővíthető. Akárhogy is történt, a kék, csíkos 159-es Alfák hiányozni fognak az olasz utcaképből.