Gyári képeken a legfrissebb 911

2015.07.23. 13:27

Az elmúlt napokban megjelent kémfotók után végre hivatalos képeket is kiadott a legújabb, 991.2 kódnevet viselő 911-esről a Porsche. Ezeken minimális álcával látható az autó, amelyet éppen Dél-Afrikában tesztelnek.

Őrületesen nagy változásokra persze nem kell számítani a ráncfelvarrott sportautónál. Az már a kémfotókon is látszott, hogy a kipufogók elrendezését módosították, a motor felső szellőzőnyílása függőleges rácsozást kapott és a hátsó lámpatesteket is újratervezték. A friss képeken már az orr-rész is látszik, így az is kiderül, hogy átszabták az első lámpákat és keskenyebbre húzták a ledes nappali menetfényt is. A beltérben szintén nincsenek nagy meglepetések: nagyobb lett az információs és szórakoztató rendszer képernyője, a mentprogram-választó gomb pedig a 918 Spyderhez hasonlóan a kormány jobb oldalán kapott helyet.

Ami a műszaki adatokat illeti, a Porschénál egyelőre titkolóznak. A legfrissebb híresztelések szerint azonban a Carrera változat 2,7 literes turbómotort kap 407 lóerő körüli teljesítménnyel, a még izmosabb Carrera S-be pedig 3,4-es turbós kerül, itt viszont a lóerők száma még ismeretlen. A gyengébb kivitelnél így bő ötvenlovas lenne a teljesítménynövekedés.

A hivatalos bemutatót az őszi Frankfurti Autószalonon tartja a Porsche, de azoknak, akik kíváncsiak a részletekre, minden bizonnyal nem kell addig várniuk. A teljes internetes leleplezést akár már augusztusban megejthetik.