Szupersportkocsi, ahonnan nem is várnád

2015.07.23. 11:09

A Vanatical Design neve nem igazán cseng ismerősen az autóiparban. Talán még azok számára sem, akik nap mint nap követik a történéseket. Egy thaiföldi vállalkozásról van szó, akik éppen ezen a tényen kívánnak változtatni.

Éppen ezért már közzé is tették készülő sportkocsijuk kedvcsináló fotóit, amelyeken még csupán igencsak sejtelmesen, árnyékba burkolózva látható az autó. Ebből mindössze a mai szupersportgépeknek megfelelő áramvonalas formát, továbbá a karakteres hátsó sárvédőket és a ledes fényszórókat azonosíthatjuk be. Tervezője Jennarong Muengtaweepongsa, akinek nevét nem lesz könnyű megjegyezni.

A sportautóról – amelynek egyelőre sem típusnevét, sem belső kódnevét nem ismerjük – a következő hónapokban további fotókat remélhetünk, és persze az sem kizárt, hogy akár műszaki adatokkal is bombázzák majd a közönséget. A hivatalos bemutatóra azonban minden bizonnyal legalább 2016-ig kell várni.

A Vanatical Design célja nem más, minthogy megmutassák: ott is képesek nem mindennapi autót alkotni, ahonnan a legkevésbé sem várnánk. Ezt pedig az ő szavaikkal élve művészi értékkel bíró formatervvel és komoly technikai tartalommal igyekeznek bizonyítani.