Visszatér az Audi RS4 szedán

2015.07.23. 13:10

Nemcsak kombi, hanem szedán karosszériával is kapható lesz a következő Audi RS4. Ezt a döntést elsősorban az Egyesült Államokban és Kínában megnövekedett igények miatt hozták meg a németek. Ráadásul mindkét kivitel egyszerre lesz majd elérhető, nem kell többet várni a lépcsőshátúra sem. A most kifutó széria kizárólag Avant verzióban, kombiként készült.

A fejlesztés vezetője, Ulrich Hackenberg arról is beszélt, hogy a típusnál megválnak a megszokott 4,2 literes V8-astól, amelyet egy kisebb, háromliteres V6-os vált. Erre pedig villanyturbót akasztanak – amelyről ugye néhány évvel ezelőtt még azt gondolhattuk, soha nem lesz működőképes. Hogy ebből a technikából mekkora teljesítményt sajtolnak majd ki, egyelőre nem tudni.

Ami biztos: ha ugyan a 450 lovas elődnél erősebb nem is lesz az új RS4, a dinamizmusból viszont nem engedhetnek. A 0-100 km/h-s sprintet tehát jóval 4,7 másodperc alatt kell teljesítenie, végsebességét 250 km/h-nál korlátozza az elektronika. Ezt felárért várhatóan 280-ig is ki lehet majd tolni.

Az RS4 bemutatását 2016-ra tervezi az Audi, de a német márkának addig is van még munkája bőven. Az S4-et például már idén ősszel, a Frankfurti Autószalonon lelepleznék.

Nézzen Audi RS4 tesztet tíz évvel ezelőttről: