Stílusos sportkocsi a Morgantól

2015.07.25. 11:39

Az eredeti Plus 4 hatvanöt éves jubileuma előtt tiszteleg a Morgan. A brit sportkocsigyártó a Silverstone Classicon mutatta be az AR Plus 4-et, amely a márka történetének legerősebb kétliteres utcai gépe.

A Morgan egyébként először használ Cosworth-motort, amely ebben az esetben 225 lóerős csúcsteljesítmény leadására képes. Ehhez mindössze 900 kilogrammos tömeg társul, így igen jó a súly-lóerő arány. Pontos gyorsulási adatot még nem mértek, de a becslések szerint nagyjából hat másodpercre lehet szükség a 0-100 km/h-s sprinthez. A motor mellett a fékek és a futómű is új fejlesztésűek.

Ami a külsőt illeti, a klasszikus formatervvel nem szakítottak, az első és a hátsó lámpa viszont ledes lett. Belül egy átdolgozott utastér fogadja a sofőrt és utasát. Az anyaghasználatot itt leginkább a bőr és a fémek jellemzik. Műszerekkel gazdagon ellátták az autót, de azért nem bonyolították túl a belteret.

A Morgan újdonságából mindössze ötven darab készül, ráadásul egyek egy részét az előrendelők máris lefoglalták. Pedig egyáltalán nem filléres mókáról van szó: közel 55 ezer fontot, azaz mintegy 24 millió forintot kell kicsengetni egy-egy példányért.