Fél év múlva tényleg jön a kis Tesla?

2015.07.26. 16:03

Egy ideje már nem szokás bizalmat szavazni a Teslának, ha céldátumokról esik szó. A jövőre várt Model X már most két évet késett, a kínálat aljára ígért Model 3 viszont mégis időben jöhet: talán itt, Genfben mutatják majd be.

A Model 3 látványterve
A Model 3 látványterve

A Tesla tudja jól: - az egyébként nagyon sikeres - Model S önmagában kevés. Épül a Gigafactory, hamarosan belefulladnak majd a rengeteg akkumulátorba, de hiába, ha nem lesz hozzá elég autójuk. Elon Musk autógyára tervei szerint lassacskán kinőne a kis prémiummárka szerepéből, és mint ahogy a nagy autógyárak általában, minden lényeges szegmensbe odaállnának egy-egy modellel. Náluk ez azt jelenti, hogy szinte egy időben bővíthetnek fel és le. Városi terepjárójuk, a Model X sok késés után végre belátható közelségben, és a Model 3-ról is bíztató hírek jönnek.

A legkisebb Tesla híre is sokéves már, de kémfotókat, prototípusokat sosem láttunk róla. Hogy ésszerű volna egy belépőszintű elektromos autó, nem kérdés. Elon Musk az idei Detroiti Autószalonon hosszan beszélt az ezzel kapcsolatos terveikről, utalva a Chevrolet Boltjára. A Chevy nem viccel, és a nem túl sikeres Volt után egy kategóriával lejjebb próbálkozna meg a villanyhajtással, mintegy direktkonkurensként odaállítva a Model 3 mellé a Boltot. Jelenleg azonban még se Bolt, se kis Tesla. Hogy a Chevy tartja-e 2017-es érkezést, nem tudni, a Model 3-ról most azonban már tényként írja az angolszász sajtó a 2017-es értékesítést. Ez egyben azt is jelenti, hogy jövőre már megejti a hivatalos bemutatót a kaliforniai márka. A hírek szerint a tavasz tűnik reálisnak, azaz nem otthon, a januári detroiti shown lenne a premier, hanem jóeséllyel nálunk, a Genfi Autószalonon mutatnák be a kis villanyprémiumot.