Jenson Button lesz a második Top Gear-es?

2015.07.31. 16:33

A márciusi botrány után lassan összeáll az új Top Gear-stáb. A Daily Mail szerint Jenson Button és egy modell lesznek Chris Evans társai.

Tegnap eldőlt: Clarksonék folytatják. Más néven, más felületen, de együtt csinálják tovább azt, amivel a Top Geart a világ legnépszerűbb autós műsorává tették. A kirúgott, illetve kilépett hármas távozása nem rázta meg a brit köztévét – legalábbis ott igyekeztek ezt kommunikálni az utóbbi időben. A BBC-nél néhányan talán őszintén hiszik, hogy a bejáratott név önmagában működőképessé teszi majd azt a Top Gear-t, ami 1977-ben óta fut, de a 2002-ben összeállt hármasig csak egy tucat autós magazinműsor volt a sok között. A folytatással nem lesz könnyű dolguk, Clarksonék magasan hagyták a szintet, de el kell ismerni, az alakuló csapat ígéretesnek tűnik.

Első körben a népszerű autógyűjtő Chris Evans került be az új stábba, a további műsorvezetők kiválogatását már vele végezték. Egy belső forrás most azt mondta a Daily Mailnek, marad a három műsorvezetős formáció, és már el is dőlt, kik lesznek Evans társai. Egyikük nem kis meglepetésre Jenson Button, 2009 Formula-1-es világbajnoka. Tippnek mondjuk merész lenne, már azért is, mert Button nem beszélt jövő évi terveiről. Szóba hozták a Williamsszel, de elég valószínű, hogy tizenhat Forma-1-ben töltött év után visszavonul. Ha a BBC bejelenti mint műsorvezetőt, az lényegében ennek az elismerése lenne.

Ugyanez a forrás beszélt a harmadik tagról, aki állítólag Jodei Kidd egykori modell lenne. Jodei egy mára kicsit megkopott szépségű, Nagy-Britanniában népszerű tévés, aki 2003-ban már feltűnt egy Top Gear-részben, amikor futott egy celebkört egy Suzuki Lianával. Evans korábban már elmondta, hogy egy női műsorvezető jót tenne a formátumnak, így nem kizárt, hogy az ő helye már biztos a csapatban.