Rögtön itt egy versenyváltozat K Astrából

2015.07.31. 18:33

Egy alig ismert bajnokság hozhatja a legjobb Astra-Golf-csatákat jövőre. A két kis kompakt a TCR nevű bajnokságban csap össze jövőre, mindketten egy kifejezetten ide fejlesztett változattal. A Golfé már megvan, ilyen lesz az Astráé.

A TCR egy közepesen erős túraautó-bajnokság, amely Kuala Lumpurtól Salzburgig rendez futamokat. Általában nagyobb szériák betétfutamaként fut, az idei naptárban például két Formula-1-es nagydíjhétvégén is bekerült a programba. Az indulók közt sok a WTCC-ből kikerült név, az autók közt pedig ott van az Audi, a Ford, a Seat, de kifejezetten ide fejlesztett autója még egyedül a VW-nek van. Az Opel most épp a Campos Racinggel van jelen több Astra OPC-cel, de ez nem mondató szoros együttműködésnek, és az idei eredményeket látva az Opel még azt a kevés kapcsolatát is letagadná, ha tehetné. 

Az Astra TCR-ről egyelőre csak vázlatokat mutat az Opel, az éles bemutatót a szeptemberi Frankfurti Autószalonra mondják. Az új Astra versenyváltozatába az OPC kétliteres, négyhengeres turbósa kerül 330 lóerővel és 410 Nm-es nyomatékkal. A sorozatban ennyit enged a szabályrendszer, így minden tized másodpercet az aerodinamikai csomaggal kell megfogni. Ennek eredményét látni a képeken a széles, lapos formán. Az autó még nem rugaszkodott messze a látványtervektől, az aktív fizikai tesztet októberben kezdi az Opel. Terveik szerint a 2016-os TCR-szezonban már ott lesznek az első rajtnál, és a VW-t verve segítenék hírét vinni a K Astrának. Nem lesz könnyű dolguk, a két hete bemutatkozott Golf TCR rögtön futamot nyert az első versenyén.