Ígéretes piramisjátékkal gyűjtene vevőket a Tesla

2015.08.02. 13:01

Mindenki hozzon magával még egy vevőt. Vagy tízet. A Tesla a saját ügyfelein keresztül bővítené a vevőkörét. Megéri igyekezni, 1000 dolláros bónusz jár minden hozott vásárlásért. Sőt, lehet nyerni egy Model X-et.

A Tesla eddig a különutas megoldásairól volt ismert, és új ötelte sem nevezhető mindennaposnak az autóiparban. Tudni kell, hogy a Tesla nem hisz a hagyományos autóértékesítési modellekben. Az USA-ban sok problémájuk akadt amiatt, hogy egyes államok nem nézik jó szemmel az értékesítési módszerüket, mely kihagyja a külső kereskedőt a folyamatból. Elon Muskék úgy gondolják, aki Teslát akar, megveszi közvetlen tőlük, rajtuk ne nyerészkedjenek egy harmadik fél. Most a saját vevőiből csinálnának kereskedőt, ami első hangzásra inkább tűnik piramisjátéknak, mint jóféle üzleti modellnek, de akár még működhet is.

A játékszabály egyszerű. A jelenlegi Tesla-tulajdonosok előtt a lehetőség, hogy 1000 dolláros bónuszt szerezzenek azzal, hogy hoznak a cégnek egy vevőt. Lehet az barát, családtag, idegen, bárki. A bónuszt új autó vásárlására vagy szervizszolgáltatásokra használhatják fel, és ugyanilyen 1000 dolláros bónuszt kap az is, aki egy ajánlón keresztül vesz autót a Teslától. Aki öt autót ad el a Teslának (az 5000 dolláros bónuszon felül) meghívást kap a Gigafactory avatási bulijára, aki pedig először éri el a tíz eladást, kap jutalmul egy Model X-et. Rosszul az sem jár, aki nem elsőként éri el a tízes határt: ő húszezer dolláros kedvezménnyel vehet egy elsőszériás Model X-et. Aki részt venne a játékban, nem árt ha siet: október végéig él a Tesla ajánlata, de azt mondják, meghosszabbítják, ha az eredmények láttán lesz értelme.