Utasításra lökte ki ellenfeleit az Audi pilóta?

2015.08.03. 17:58

Kínos incidens közepén találta magát Timo Scheider, az Audi gyári DTM csapatának egyik versenyzője, hisz a csapatrádión az Audi motorsport-részlegét vezénylő Wolfgang Ullrich szólt rá: lökd ki. Scheider a Mercedes két versenyzőjével vívott a Red Bull Ringen, köztük azzal a Pascal Wehrleinnel, aki akkor még vezette a pontversenyt.

Scheider engedelmeskedett, és az utolsó körben a hármas kanyarnál hátulról kilökte mindkét Mercedest, hogy aztán a hatodik helyen érjen célba. Ez pedig még úgy is jelentős előnyhöz juttatta az Audit, hogy Scheidert aztán kizárták, hisz így az audis Eckström és Edoardo Mortara is befért a pontversenyben a Mercedes pilótája elé. Most azon megy a vita, hogy ki, mit és miért mondott a csapatrádión, hisz Ullrich azt állítja, hogy csak drukkolt, és nem is tudott róla, hogy a csapatrádió épp aktív. De az is elképzelhető, és sokan így vélik, hogy csak azt nem tudták, hogy mindez a közvetítésben is hallható.

Az persze egyáltalán nem biztos, hogy az egész ügynek lesz is jelentősége – elvégre még van négy futam – a kérdés inkább elvi: adhat-e egy motorsport-igazgató, azaz a pilóta munkáltatója olyan utasítást a csapatrádión, amely szabálytalan manőverre szólít fel. Igazi problémát az jelent majd, ha valóban az itt elvesztett pontok döntenek majd a bajnokság sorsáról. Ha így lesz, az évad végén még biztosan hallunk majd az incidensről.