Jön a 605 lóerős Audi A8-as

2015.08.05. 17:41

Az Audi ugyan nem készít RS változatot legnagyobb modejjéből, de ez inkább csak címkézés kérdése: az S8 Plus is úgy megy, legalábbis a számok alapján, mint egy sportkocsi.

Motornak meghagyták az S8-ból már ismert négyliteres V8-ast. Nem csoda, hisz az Audi egyik legnagyobb piacán, Kínában az ennél nagyobb motorok után jóval nagyobb adót kell fizetni, de a két turbófeltöltővel ez a hengerűrtartalom is bőségesen elég a vaduláshoz. A csúcsteljesítményt ugyanis 605 lóerőre, a maximális nyomatékot 750 Nm-re emelték, így az S8 Plus akár 3,8 másodperc alatt elérheti a százas tempót. A végsebesség alapállapotban itt is 250 km/h, de az Audi némi felárért átállítja a korlátozást 305 km/h-ra.

A motorhoz természetesen nyolcfokozatú automata és Quattro hajtás jár, a teljesítményt pedig 21 hüvelykes felnikre szerelt, 275/35-ös gumiabroncsok viszik az útra. A felfüggesztés, ahogy ebben a kategóriában már megszokhattuk, légrugós, bár az Audi mérnökei a háromszáz felett jelentkező terheléshez hangolták. 

Az Audi legsportosabb bálnája november végétől lesz elérhető, az alapára pedig 145 200 euró, azaz mintegy 45 millió forint lesz.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.