Légzsák-probléma az XC90-ben

2015.08.06. 11:54

A hiba, amelyet a Volvo igyekezett csendben, házon belül megoldani, a hétüléses XC90 változatokat érinti, közelebbről a függönylégzsák-rendszer hátsó szekcióját, amely nem fújódik fel teljesen, ha baleset következik be.

Meglehetősen egyszerű hibáról van szó: állítólag a leghátsó ajtóoszlop légzsák-nyílását fedő műanyagburkolat okoz gondot, amely nem engedi megfelelően felfújódni a harmadik üléssor utasainak fejét oldalról védő légzsákot. Első lépésként a svéd gyártó körlevelet küldött a kereskedéseknek, hogy a hétüléses modell átadását időlegesen szüneteltessék, amíg meg nem oldják a problémát. Ez a levél szivárgott ki, mire a Volvo is elismerte a probléma létezését, és megígérte, hogy a már átadott autóknál is javítják majd a hibát – ez ügyben felveszik a kapcsolatot az érintett vásárlókkal.

Ám a gyártó szerint komoly veszélyt nem jelent a belső burkolat ezen hibája, azaz az érintett autók tovább használhatók, legfeljebb a harmadik üléssor használatát érdemes elkerülni. Azt egyelőre a Volvo sem mérte fel, hogy hány autó lehet érintett, de tekintve, hogy csak néhány hónapja kezdték meg a forgalmazást, néhány ezernél nemigen lehet több.